Operafestivalen i Savonlinna Nyslott 11-16 juli 2018

Kära Läckö – och andra – Vänner!


Det skall bli trevligt att resa tillsammans igen! Nu går resan till Operafestivalen i Savonlinna/Nyslott!

Det blir en kort resa med fokus på de tre operorna; Madame Butterfly, Spader Dam och Otello. Men en hel del andra intressanta saker också; lunch på Mannerheims klubb i S:t Michel, båttur med muiko på Saimen, färd och bad på Punkaharju, besök i världens största träkyrka, utflykt till Nya Valamo kloster och besök på Hviträsk museum.

Båt till Åbo och från Helsingfors genom våra sommarfagra skärgårdar inte att förglömma. Så vi hinner med mycket på fem-sex dagar!
Vi åker med VikingLine från och till Stadsgården, ombord bor vi i ytterhytter och kan även därifrån njuta av våra skärgårdar. Vi äter traditionell buffé på utresan och a la carte på hemvägen.

I Savonlinna/Nyslott bor vi på Opera Summer Hotel, där vi var de första gästerna 1998, det är elevhotell under vintern och betjänas ofta av studenter under operasäsongen. Det ligger c 1 km från Operaborgen – en härlig promenad både före och efter operorna.

Hotellet består av små lägenheter med kök och hygienutrymmen, ibland med balkong, och med antingen ett sovrum med två bäddar eller två sovrum med vardera två bäddar. Anmäl om ni vill/kan dela lägenhet med annat par, så får ni en tvårumslägenhet. Frukost ingår numera men middag lagar man själv eller går på någon av de många trevliga restauranger som finns i stan – före eller efter föreställningarna. Savonlinna/Nyslott sjuder av liv under festivalmånaden och för dem som inte vill med på utflykterna finns det mycket att göra.

Operaborgen, Olofsborg, är i sig en upplevelse! Anlagd av svenskar 1475 på rysk/novgorisk mark på en ö i Kyrönsalmi sund.(Peter den Store tog igen och anlade 1712 Sankt Petersburg på svensk mark!) Även organisationen av föreställningarna är en intressant upplevelse; cirka 3500 besökare skall varje kväll slussas över en bro, som måste öppnas om det kommer ett fartyg och sedan in i vindlande gångar!

En föreställning, Madame Butterfly, ingår i resan (Om man absolut inte vill se madamen kan man få välja annan föreställning men det är en bra föreställning och det är bra att vi går gemensamt första kvällen – men ok att byta.
Övriga föreställningar är tillägg – Spader Dam kostar 1600 kr och Otello 1500 kr. Vi sitter alla föreställningarna på mycket bra och dyra platser; raderna 11 och 12.

Resan kostar i dubbelrum/hytt 12 400 kr. inkl en operaföreställning, två middagar, två luncher, fem frukostar, utflykter enl programmet, PM över operorna. Tillägg enkelhytt/rum 2100 kr, extra föreställning – se ovan

Anmälan snarast och senast 10 feb 2018.Klicka till bokningsformuläret och boka resan. Sätt samtidigt in anm.avgiften 1500 kr på pg 607 7106-0. Slutbetalning enl senare bekräftelsebrev.

Välkommen till en fin upplevelse!

Pelle Mohlin         Eva Ulvsbäck         Håkan Ridal